Fogalma sincs a kormánynak, hogy mire adott hárommilliárd forintot a gyulaházi űrközpontra

POLITIKA
2017 március 23., 05:50
comments 147

A kormány csak azután dönt beruházásokról, ha azokról megvalósíthatósági tanulmány is készült, jelentette ki egyik csütörtöki kormányinfóján Lázár János a gyulaházi űrközpont apropóján, pályázatot emlegetve. A kormány még februárban hozott határozatot a gyulaházi "space központ" támogatásáról, hárommilliárd költségvetési forint erejéig.

Lázár János a jelek szerint tévedett. Nemhogy megvalósíthatósági tanulmány nem készült a tervezett űrközpontról, de pályázat se volt.

A pénzt egyedi kormányhatározattal ítélték oda,

bár most azt állítják, hogy a határozat szövegében a "space központ" csak példa volt a várható fejlesztésekre. Valójában a hárommilliárd forintot nem mind a "space központra", hanem mindenféle egyéb befektetésekre szánják, nemcsak Gyulaházán, hanem a környékén is. Így Bardi Béla gyulaházi polgármesternek egyelőre arról sincs fogalma, hogy mennyi az annyi, mennyi jut majd ebből a pénzből a gyulaházi űrközpontra. (Via Hírtévé)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.