Fogalma sincs a kormánynak, hogy mire adott hárommilliárd forintot a gyulaházi űrközpontra

2017 március 23., csütörtök 5:50
153

A kormány csak azután dönt beruházásokról, ha azokról megvalósíthatósági tanulmány is készült, jelentette ki egyik csütörtöki kormányinfóján Lázár János a gyulaházi űrközpont apropóján, pályázatot emlegetve. A kormány még februárban hozott határozatot a gyulaházi "space központ" támogatásáról, hárommilliárd költségvetési forint erejéig.

Lázár János a jelek szerint tévedett. Nemhogy megvalósíthatósági tanulmány nem készült a tervezett űrközpontról, de pályázat se volt.

A pénzt egyedi kormányhatározattal ítélték oda,

bár most azt állítják, hogy a határozat szövegében a "space központ" csak példa volt a várható fejlesztésekre. Valójában a hárommilliárd forintot nem mind a "space központra", hanem mindenféle egyéb befektetésekre szánják, nemcsak Gyulaházán, hanem a környékén is. Így Bardi Béla gyulaházi polgármesternek egyelőre arról sincs fogalma, hogy mennyi az annyi, mennyi jut majd ebből a pénzből a gyulaházi űrközpontra. (Via Hírtévé)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt