Havi nettó 1,8 milliót keres a budapesti olimpiát szervező cég vezérigazgatója

2017 március 23., csütörtök 18:11
180

A 24.hu adatigénylésére adott válaszból kiderült, hogy nagyon szépen keresnek a Budapest 2024 Zrt. vezetői.

Mihók Attila vezérigazgató havi nettó 1 millió 795 ezer forintot visz haza, azaz Orbán Viktor miniszterelnöknél is többet.

Mihók Attila

Az öt igazgató (Vajda László nemzetközi kapcsolatok igazgató, Grubánovits Gabriella pénzügyi és operatív igazgató, Rózsa Iván kommunikációs igazgató, Finta Sándor építészeti és várostervezési igazgató és Mizsér Attila sportigazgató) munkavállalói bére pedig fejenként nettó 1 millió 223 ezer és 1 millió 862 ezer forint között mozog, tehát van, aki a vezérigazgatónál is többet keres. Együtt havi 8,5-10 millió forintot vihetnek haza – írja a 24.hu.

A 2016 elején létrehozott, most 57 embert foglalkoztató, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló Budapest 2024 Zrt. a pályázat visszavonása után még mindig működik, de Fürjes Balázs korábban azt mondta, előkészítik a cég bezárását. Érthető: a cég a közérdekű adatait igyekezett titkolni, az olimpiaellenesekkel kerülte a vitát, és a működése alatt egyre csökkent az olimpiarendezés támogatottsága. A kormány végül, a Momentum Mozgalom politikai térnyerésétől megijedve, visszavonta a pályázatot. (24.hu)