Nem vicc, tényleg közpénzből hoznák el a Rolling Stonest, hogy megnyissa Hosszú Katinkát

gazdaság
2017 március 23., 06:34

Korábban is terjedt a pletyka, de az Index információi szerint elkezdett komolyra fordulni a helyzet: a 2017-es budapesti vizes vb szervezői tényleg ide akarják hívni a megnyitóra Getnó cimű slágerrel 50 éve befutott Rolling Stones együttest.

Néhány napja már körbejárt a hír, hogy a szervezőknek egészen irreális elvárásaik vanak az esemény nézettségével kapcsolatban, és terveik szerint az univerzum valamennyi élőlénye a tévéképernyőre tapadva fogja figyelni a 200 pillangó (bennfenteskedő magyar sportriportereknek: 200 pille) előfutamait. Az Index most arról ír, hogy ezek a teljesen irreális elvárások a megnyitóünnepségre is kiterjednek.

A nagy nemzetközi sporteseményeket rendre megelőzi egy többé-kevésbé bugyuta varietéműsor, de ezek közül csak az olimpián, a focivébén és talán az Eb-n tudnak akkora showt rittyenteni, hogy azért bárki bekapcsolja a televíziót.

A budapesti szervezőket ez a tény a jelek szerint nem zavarja, mindenképpen akkora megnyitót akarnak, amit megnéz a világ teljes lakossága. Ehhez viszont az kell, hogy a nagy nemzetközi tévécsatornák egyáltalán közvetítsék az eseményt, és az Index információi szerint a magyarokat meglepte, hogy erre nem nagyon van fogadókészség.

Az már rég kiderült, hogy a pénz nem lehet akadály, ha a 2017-es vizes vb-ről van szó, és most úgy tűnik, hogy egy Dunán felállított színpadon 90 percig tartó megnyitóra összesen 3,5 milliárd forintot tervezünk elszórni.

Ez pedig olyan sok pénz, hogy beleférhet a világ legdrágább rockzenekara is. 

Viccnek hangzik, de az Index két, egymástól független forrása is azt állította, hogy a budapesti szervezők már felvették a kapcsolatot Mick Jagger, Keith Richards és a többi idős férfi menedzsmentjével.

Az Index egyébként azt is megemlíti, hogy 2016-ban a több napos Sziget fesztivál teljes költségvetése 5,4 milliárd forint volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.