Nem vicc, tényleg közpénzből hoznák el a Rolling Stonest, hogy megnyissa Hosszú Katinkát

2017 március 23., csütörtök 6:34
369

Korábban is terjedt a pletyka, de az Index információi szerint elkezdett komolyra fordulni a helyzet: a 2017-es budapesti vizes vb szervezői tényleg ide akarják hívni a megnyitóra Getnó cimű slágerrel 50 éve befutott Rolling Stones együttest.

Fotó: KEVIN WINTER

Néhány napja már körbejárt a hír, hogy a szervezőknek egészen irreális elvárásaik vanak az esemény nézettségével kapcsolatban, és terveik szerint az univerzum valamennyi élőlénye a tévéképernyőre tapadva fogja figyelni a 200 pillangó (bennfenteskedő magyar sportriportereknek: 200 pille) előfutamait. Az Index most arról ír, hogy ezek a teljesen irreális elvárások a megnyitóünnepségre is kiterjednek.

A nagy nemzetközi sporteseményeket rendre megelőzi egy többé-kevésbé bugyuta varietéműsor, de ezek közül csak az olimpián, a focivébén és talán az Eb-n tudnak akkora showt rittyenteni, hogy azért bárki bekapcsolja a televíziót.

A budapesti szervezőket ez a tény a jelek szerint nem zavarja, mindenképpen akkora megnyitót akarnak, amit megnéz a világ teljes lakossága. Ehhez viszont az kell, hogy a nagy nemzetközi tévécsatornák egyáltalán közvetítsék az eseményt, és az Index információi szerint a magyarokat meglepte, hogy erre nem nagyon van fogadókészség.

Az már rég kiderült, hogy a pénz nem lehet akadály, ha a 2017-es vizes vb-ről van szó, és most úgy tűnik, hogy egy Dunán felállított színpadon 90 percig tartó megnyitóra összesen 3,5 milliárd forintot tervezünk elszórni.

Ez pedig olyan sok pénz, hogy beleférhet a világ legdrágább rockzenekara is. 

Viccnek hangzik, de az Index két, egymástól független forrása is azt állította, hogy a budapesti szervezők már felvették a kapcsolatot Mick Jagger, Keith Richards és a többi idős férfi menedzsmentjével.

Az Index egyébként azt is megemlíti, hogy 2016-ban a több napos Sziget fesztivál teljes költségvetése 5,4 milliárd forint volt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt