Soltész Miklós: A magyar kormány keresztényként szolgálja az emberiséget

Henri Boulad egyiptomi jezsuita szerzetes a magyar állampolgárság felvételével bizonyítja, hogy a magyar kormány keresztényként szolgálja az emberiséget és védi a keresztény Európát – mondta Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.

Soltész Miklós, az Emmi egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára nyilatkozik a felújított Hármashalom-oltár előtt Csíksomlyón (Fotó: Haáz Sándor / MTI)

Az államtitkár a jezsuita szerzetes előadása előtt mondott köszöntőt, amiben azt mondta: Henri Boulad olyan ország polgára lett, amelyik vallja, hogy meg kell védenie önmagát és Európát az illegális bevándorlástól, ugyanakkor kötelességének érzi, hogy segítsen a valóban rászorulóknak.

Henri Boulad az előadásában úgy fogalmazott: miközben Európában egyre erősebb az iszlám jelenlét, a keresztény–iszlám párbeszéd 50 éve egyetlen lépést sem tett előre. Ehhez ugyanis elengedhetetlen az igazság kimondása, de a keresztény–iszlám párbeszéd hazudozásra épül, így az alapjai inognak – mondta. (MTI)