Több mint 3 évet kapott, mert egy vakot próbált kirabolni

bűnügy
2017 március 23., 09:26
comments 93

3 év 4 hónap letöltendő fegyházbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki 2017. március 20-án a délutáni órákban a VI. kerületben, a Nyugati pályaudvar főbejárata előtti járdaszakaszon odalépett egy horgászszéken ülő és léggömböt áruló vak férfihoz, majd a sértett szék karfájára tekert hátizsákját levette úgy, hogy a szék karfáját ehhez kiakasztotta.

Az elkövető balszerencséjére egy vasútőr végig figyelemmel kísérte az eseményeket, és megakadályozta, hogy a vádlott a hátizsákkal elhagyja a helyszínt.

Az elkövetőt a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban - az őrizetbe vétel tartama alatt, 72 órán belül - bíróság elé állította.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás eredményeként a Pesti Központi Kerületi Bíróság váddal egyezően állapította meg a büntetett előéletű vádlott bűnösségét, és ezért őt 3 év 4 hónap végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélte. A bíróság megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet nem jogerős.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.