A német kormány megtiltotta fegyverek eladását Törökországnak

külföld
2017 március 24., 08:56
comments 187

A német kormány megtiltotta, hogy a Rheinmetall nevű cég Leopard tankokhoz való védelmi eszközöket szállítson a török hadseregnek. A német céget igazgató Armin Papperger számolt be erről, a tavalyi eredmények ismertetésekor.

A török hadsereg 10 darab Leopard tankot vesztett az utóbbi időben az Iszlám Állam elleni háborúban, valószínűleg ezek pótlására vagy rendbehozatalára kellettek volna a német cég felszerelései. 

Leopard tank. A török hadsereg 300-at vett belőle 2005-ben. Fotó: AFP / Sebastian Widmann
photo_camera Leopard tank. A török hadsereg 300-at vett belőle 2005-ben. Fotó: AFP / Sebastian Widmann

A helyzet azért különösen figyelemre méltó, mert mindkét ország a NATO tagja, katonai szövetségesnek számítanak. Az elmúlt hetekben azonban mélypontra jutott a török - német viszony. A német kormány nem engedte, hogy török politikusok Erdogan elnök hatalmának kiterjesztése mellett kampányoljanak németországi törökök előtt, mire Erdogan lenácizta a német kormányt. (reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.