Autólopási ügy miatt őrizetbe vették Tasnádi Pétert

bűnügy
2017 március 24., 08:58
comments 95
Tiszalök, 2016. szeptember 16...Tasnádi Péter szabadságvesztésébõl szabadulva elhagyja a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézetet 2016. szeptember 16-án...MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
photo_camera Tiszalök, 2016. szeptember 16...Tasnádi Péter szabadságvesztésébõl szabadulva elhagyja a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézetet 2016. szeptember 16-án...MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A 24.hu szerint Tasnádi Péter a főszereplője annak a neveket nem tartalmazó közleménynek, amit péntek reggel adott ki a Fővárosi Főügyészség. 

“A Budapesti Nyomozó Ügyészség a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján a tegnapi napon elfogott és gyanúsítottként hallgatott ki egy budapesti üzletembert és annak bűntársát” - áll a szövegben, ami szerint egy ismeretlen személy 2017. február elsejéről másodikára virradóra egy III. kerületi parkolóból ellopott egy értékes kocsit.

Ez még elvileg nem Tasnádi volt, ő csak megpróbálta továbbadni a gépet. A közlemény szerint az történt, hogy a két gyanúsított tudomást szerzett egy ellopott luxusautóról, és hogy azt a meglopott tulaj keresi. "Megszerezték az autót" és 3,5 millióért felajánlották, hogy visszavásárolhatja.

Sikerült jelentősen leküzdeni az árat, és 500 ezret kértek a visszaszolgáltatásért, február 19-én végül egy megbeszélt helyén 250 ezer forintot vettek át a gyanúsítottak a férfitól, aki a helyszínen visszakapta a kocsit. 

Az ügyben a Nemzeti Védelmi Szolgálat tett feljelentést,a Készenléti Rendőrség és Repülőtéri Rendőr Igazgatóság emberei pedig a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren kapcsolták le az egyik gyanúsítottat. Az ügyészség őt és bűntársát "jelentős értékre elkövetett orgazdaság bűntette megalapozott gyanúja miatt" kihallgatta őrizetbe vette, és indítványozta előzetes letartóztatásuk elrendelését. (24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.