Semjén: Brutális kampány lesz

Interjút adott a Magyar Időknek világ dolgairól Semjén Zsolt (KDNP), miniszterelnök-helyettes.

Azt mondta, hogy "ősztől eksztatikussá válhat" a kampány, ami brutális lesz. Akkora a Fidesz - KDNP erőfölénye, hogy "nehéz lesz a jobbközép tábor veszélyérzetét felszítani és mozgósítani" és az ellenzéki pártok a túlélésért fog küzdeni.

Megerősítette, hogy jól járt a Fidesz azzal, hogy átírta a választási törvényt: "Persze, ha kétfordulós lenne a választási rendszer, akkor az állva maradt protest jelölt mögött – legyen akár jobbikos, akár szocialista – az ellenzéki szavazatok összeadódhatnának. Viszont a választás egyetlen fordulóból áll."

Semjén Zsolt. Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Azt ígéri, hogy megkönnyítik a határon túli magyarok szavazását, például kiveszik a rendszerből a dupla borítékot, és kevesebb adatot kérnek majd, például nem kérdezik meg a szavazó anyja nevét. 

Az ellenzéki pártok régóta követelik, hogy az állandó magyarországi lakcímmel rendelkező, de külföldön dolgozó magyarok is szavazhassanak levélben, erről azonban Semjén nem beszélt. (Magyar Idők)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.