Semjén: Brutális kampány lesz

POLITIKA
2017 március 24., 06:44
comments 436

Interjút adott a Magyar Időknek világ dolgairól Semjén Zsolt (KDNP), miniszterelnök-helyettes.

Azt mondta, hogy "ősztől eksztatikussá válhat" a kampány, ami brutális lesz. Akkora a Fidesz - KDNP erőfölénye, hogy "nehéz lesz a jobbközép tábor veszélyérzetét felszítani és mozgósítani" és az ellenzéki pártok a túlélésért fog küzdeni.

Megerősítette, hogy jól járt a Fidesz azzal, hogy átírta a választási törvényt: "Persze, ha kétfordulós lenne a választási rendszer, akkor az állva maradt protest jelölt mögött – legyen akár jobbikos, akár szocialista – az ellenzéki szavazatok összeadódhatnának. Viszont a választás egyetlen fordulóból áll."

Semjén Zsolt. Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd
photo_camera Semjén Zsolt. Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Azt ígéri, hogy megkönnyítik a határon túli magyarok szavazását, például kiveszik a rendszerből a dupla borítékot, és kevesebb adatot kérnek majd, például nem kérdezik meg a szavazó anyja nevét. 

Az ellenzéki pártok régóta követelik, hogy az állandó magyarországi lakcímmel rendelkező, de külföldön dolgozó magyarok is szavazhassanak levélben, erről azonban Semjén nem beszélt. (Magyar Idők)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.