Semjén: Brutális kampány lesz

Interjút adott a Magyar Időknek világ dolgairól Semjén Zsolt (KDNP), miniszterelnök-helyettes.

Azt mondta, hogy "ősztől eksztatikussá válhat" a kampány, ami brutális lesz. Akkora a Fidesz - KDNP erőfölénye, hogy "nehéz lesz a jobbközép tábor veszélyérzetét felszítani és mozgósítani" és az ellenzéki pártok a túlélésért fog küzdeni.

Megerősítette, hogy jól járt a Fidesz azzal, hogy átírta a választási törvényt: "Persze, ha kétfordulós lenne a választási rendszer, akkor az állva maradt protest jelölt mögött – legyen akár jobbikos, akár szocialista – az ellenzéki szavazatok összeadódhatnának. Viszont a választás egyetlen fordulóból áll."

Semjén Zsolt. Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Azt ígéri, hogy megkönnyítik a határon túli magyarok szavazását, például kiveszik a rendszerből a dupla borítékot, és kevesebb adatot kérnek majd, például nem kérdezik meg a szavazó anyja nevét. 

Az ellenzéki pártok régóta követelik, hogy az állandó magyarországi lakcímmel rendelkező, de külföldön dolgozó magyarok is szavazhassanak levélben, erről azonban Semjén nem beszélt. (Magyar Idők)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.