Erdogan szerint ugyanolyan nácik ülnek a német kormányban, mint akik horogkeresztet festenek a mecsetekre

Recep Tayyip Erdogan török elnök vasárnap egy isztambuli kampányrendezvényen ismét azzal vádolta a német kormányt, hogy úgy viselkedik, mint a nácik. Azt mondta, nem érdekli, ha a német kormány felháborodik, amiért nácinak nevezi őket:

„Nem ugyanolyanok vagytok, mint akik horogkeresztet mázoltak a mecseteinkre? Nem ti gyújtottátok fel és romboltátok le a mecseteinket? Azzal már nem is törődünk, hogy mi történt Solingenben?”

Erdogan arra az 1993-as esetre utalt, amikor német szélsőjobboldaliak felgyújtottak egy épületet, és öt török meghalt. Az elnök hozzátette: „A náci módszereitekkel együtt mérgeljétek csak fel magatokat, amennyire akarjátok”.

Németországban 1,4 millió olyan török állampolgár él, akik szavazhatnak az áprilisi népszavazáson, ami még jobban kiterjesztené Erdogan elnöki hatalmát. A külföldön élő törökök hétfőtől adhatják le a szavazataikat. (Spiegel)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.