Letiltották Grabher úr rendszámát, mert mindenkinek a pinamarkolás ugrott be róla

A kanadai Nova Scotia tartomány közlekedési hatósága bevonta Lorne Grabher egyedi, névre szóló rendszámát, mert szerinte az a nők elleni erőszakot reklámozza.

Lorne Grabher először az apjának gyártatta le ajándékba a rendszámtáblát. Az idősebb Grabher pedig szinte egész Kanadát beutazta ezzel a felirattal, és senki sem panaszkodott miatta. Most fellebbezni akar a hatóság döntése ellen, mert úgy érzi, diszkriminálják a neve miatt. 

Lorne Grabher a tévében a könnyeivel küszködve beszélt arról, hogy az apja milyen büszka volt a családnevükre. A férfi szerint arról már nem tehet, hogy a családneve szótagolva azt jelenti: „Markolj bele!”. 

Brian Taylor, a közlekedési hatóság szóvivője azt mondta, megérti, hogy Grabherék neve német eredetű, de ha végighajtanak egy közterületen ezzel a rendszámmal, az embereknek egészen más fog beugrani.

Kanadáben 1989 óta lehet személyre szabott rendszámokat kérni, de az erről szólóü törvény kiköti, hogy ha a kért szöveg ízléstelen, akkor elutasíthatják. (ABC7)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.