Bukarestbe telepítene a NATO egy kémelhárító különítményt

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A NATO tavaly felavatott délkelet-európai hadosztály-parancsnoksága mellett dolgozna Bukarestben az a kémelhárító különítmény, aminek telepítéséhez hétfőn kérte a román parlament hozzájárulását kérte Klaus Iohannis államfő. A román fővárosban az észak-atlanti szövetség maga akar gondoskodni a vezénylési és ellenőrző struktúráival kapcsolatos kémelhárítási teendőkről. A parlamentnek címzett levelében a román államfő hangsúlyozta, hogy a kémelhárító különítmény létrehozása része azoknak az erőfeszítéseknek, amikkel a NATO a térségben észlelt biztonsági kihívásokra válaszolva javítani akarja reagáló képességét a délkeleti szárnyon.

Klaus Iohannis román elnök - Fotó: AFP/Andreas Solaro

Korábban a román legfelsőbb védelmi tanács jóváhagyta a NATO igényét, de mivel Románia területén csak a törvényhozás engedélyével hozható létre idegen katonai támaszpont vagy idegen katonai parancsnokság, az elnök kérését a parlamentnek is meg kell még szavaznia. (Főtér.ro)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.