Éjféltől lép életbe a határvédelmi szigorítás

POLITIKA
2017 március 27., 21:09
comments 69

Hétfő éjjel lép életbe a kormány által jogi határzárnak nevezett szigorított menekültügyi törvény. Ennek értelmében a határmenti tranzitzónák konténereiben kell megvárni a menedékkérelmek elbírálását. Így csak azok léphetnek az ország, és az unió területére, ha arra valóban jogosultak, szól a indoklás. 

Az új eljárási rend értelmében a kormány felszámolja a nyílt befogadótáborokat, a jelenleg ott tartózkodó 325 főt valószínűleg átszállítja az egyik konténertáborba. A Híradó.hu szerint összesen 162 konténert pakoltak ki eddig Röszke és Tompa mellett, amikben egyelőre 50-50 fő befogadására lesz lehetőség. A tervek szerint a hónap végére 250 férőhelyesre bővül mind a két helyszín.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.