Elloptak egy 100 kilós színarany érmét egy berlini múzeumból

külföld
2017 március 27., 15:10
comments 106

Hétfőre virradó ellopták a 100 kilogramm súlyú színarany Big Maple Leaf nevű érmét a a berlini Bode Múzeumból. A rablók a múzeum mellett futó vasúti hídról másztak be az épületbe létrán, egy ablakon keresztül, majd behatoltak az érmegyűjteménynek helyet adó terembe. A nyomozók egyelőre nem tudták megmondani, hogyan vitték magukkal az 53 centiméter átmérőjű, 3 centiméter vastag érmét.

Marcel Mettelsiefen/dpa
photo_camera Marcel Mettelsiefen/dpa

A kanadai állami pénzverdében 2007-ben készült érme akkor a világ legnagyobb aranyérméje volt, de különlegességét nemcsak a mérete, hanem a tisztasága is adja: 1000 egységnyi tömegében 999,99 egységnyi a színarany. A berlini rendőrség közlése szerint a tolvajok csak a hatalmas érmét vitték magukkal, aminek értéke az arany világpiaci árfolyama alapján meghaladja a 3,7 millió eurót. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.