Kibékült a Csíki Sör a Heinekennel

gazdaság
2017 március 27., 09:30
comments 326

Közös közleményben jelentette be a Heineken romániai leányvállalata és a Csíki Sört gyártó Lixid Project SRL, hogy "a folyamatban levő konstruktív megbeszéléseik" során mindketten kifejezték szándékukat vitájuk rendezésére.

Megállapodásuk értelmében a Heineken hozzájárul a Csíki Sör márkanév használatához, valamint mindkét fél visszavonja egymással szembeni pereit. A közlemény szerint "mindkét oldal engedményeket tett", de hogy pontosan milyen engedményeket, illetve hogy végső soron miben állapodtak meg, azt még nem közölték.

A Lixid Project magyar nyelvű közleménye végén megköszönte Magyarország kormányának, és külön Hódmezővásárhely városának is a támogatást.

A Csíki Sör Facebook-oldalán megjelenteket érdeklődésemre a Heineken Magyarország is megerősítette, de az egyeztetett, közös közleményben foglaltaknál több részletről ők sem tudtak beszámolni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.