Lénárd András szerint a Heinekennel való megegyezés részeként elhagyják az Igazi Csíki Sör nevéből az igazi jelzőt

külföld
2017 március 27., 16:55

Hétfő délután jelentették be a felek, hogy megegyeztek a Csíki Sör márkanév körüli vitában. A Heineken és a Csíki Sör Manufaktúra közös közleményében akkor azt írták, hogy 

a Ciuc és a Csíki Sör márkanevek egymás mellett békében meg fognak férni a piacon. A megegyezés része, hogy minden peres ügyet a felek egymás ellen megszüntetnek.

A Csíki Sör Manufaktúra vezetője, Lénárd András a Maszol.ro-nak elmondta, hogy a megállapodás részeként elhagyják az Igazi Csíki Sör nevéből az igazi jelzőt, és Csíki Sörként fogalmazzák a terméküket. 

"Úgy gondolom, hogy ez zavarhatta őket, mert arra engedett következtetni, hogy az ő sörük nem igazi, ha a mienk az,"

magyarázkodott Lénárd, aki szerint  a két cég közötti részletes megállapodást az elkövetkező 30 napban dolgozzák ki. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.