Nyolc gimnazista halhatott meg Japánban egy lavina miatt

A hatóságok félelmei szerint nyolc végzős gimnazista is életét veszthette a Tokiótól 10 kilométerre fekvő Naszu Onszen síterepen. Hatvan végzős diák mászott hegyet, amikor egy lavina elsodorta őket. A hatóságok szerint több mint harmincan megsebesültek.

Mentőalakulatok kutatnak túlélők után a Naszu Onszen síterepen, ahol hatvan végzős gimnazistát sodort el egy lavina. Fotó: The Yomiuri Shimbun

A mentőalakulatok nyolc diáknál nem találtak életjeleket. Hivatalosan még nem minősítették őket halottnak, a japán hatóságok ezt általában csak az orvosi szakvélemény után teszik meg.

A halálos áldozatokon túl három diáknak nyoma veszett, többen súlyos sérüléseket szenvedtek.

A lavina hétfő reggel 9:20 körül indult meg, az előző este komoly havazás volt a környéken. A meteorológiai szolgálat jelentése szerint éjféltől reggel kilencig 33 centi friss hó hullott. Ez szokatlan az évnek ebben a szakában. A sok friss hó a nappali felmelegedéssel együtt nagyon megnövelte a lavinaveszélyt. (Via The Guardian)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.