Orosz stílusú road rage-videó Győrből: a buszsofőr kiszállt pampogni a pirosnál, erre a három utas összeverekedett vele

bűnügy
2017 március 28., 10:36
comments 249

A szó szerint legendás fehérorosz karateválogatott óta nem volt ilyen: egy győri buszvezető egy szabálytalan manővert akart számon kérni, de rossz emberekbe kötött bele.

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség most emelt vádat egy nővel, két férfival és egy buszsofőrként dolgozó férfival szemben, akik 2016 nyarán egy közlekedési szituáció miatt verekedtek egymással Győrben.

A buszsofőr egy üres buszt vezetett, amikor az egyik körforgalom előtt – már a záróvonalon – sávot váltva besorolt elé egy autó, amit a vádlott nő vezetett, mellette a II. rendű vádlott foglalt helyet. A pirosat jelző első közlekedési jelzőlámpáig így egymást követve haladtak, előttük még egy autó ment, amit a vádlott nő testvére, a IV. rendű vádlott vezetett. A bunyót, amit hat menetben írtunk le, a busz fedélzeti kamerája rögzítette:

link Forrás

Round 1

A piros lámpánál a buszvezető leszállt a buszról és – szabálytalanul – az előtte álló autó jobb oldalához lépett, majd az ablakon át számon kérte a vezető nőtől és társától a korábbi manővert. Az anyósülésen ülő II. rendű vádlott és a buszsofőr elkezdte egymást szidni, és a buszsofőr obszcén szavakkal becsmérelte a nőt. Erre a II. rendű vádlott kiugrott az autóból, és lökdösni, ütni kezdte a buszsofőrt, aki „a támadást részben hárította, részben viszonozta” – írja az ügyészség.

Round 2

A verekedésbe beszállt a IV. rendű vádlott is, ő nekifutásból rúgott bele a buszsofőrbe. A kölcsönös szidalmazás ekkor hármuk között folytatódott, majd a két férfi visszaült a kocsiba, a buszsofőr pedig visszament volna a buszhoz.

Round 3

Ekkor ugrott ki az általa vezetett autóból a vádlott nő, aki a buszsofőr után indult, és adott neki egy pofont, amit a buszsofőr „ugyancsak hárított”.

Round 4

A kölcsönös lökdösődésnek a II. rendű vádlott azzal vetett véget, hogy kiszállt a kocsiból, majd torkon ragadta, és földre vitte a buszsofőrt.

Round 5

A földről felálló buszsofőr ezután úgy arcon ütötte a II. rendű vádlottat, hogy attól lerepült a férfi napszemüvege.

Round 6

A IV. rendű vádlott ezt látva nekifutásból újra megütötte a buszsofőrt, majd kölcsönös szidalmazások közepette mindenki visszaszállt járművébe, és a két kocsi a piros lámpa ellenére elhagyta a helyszínt.

Pontozás

A verekedés miatt a vádlottaknak – a buszsofőrön kívül – 8 napon belül gyógyuló sérüléseik keletkeztek. Az ügyészség a vádlottakat csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével, illetve a buszsofőrt ezen felül testi sértési cselekmények elkövetésével is vádolja. (Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.