Szabálytalan vizsgálattal fenyített be a kormány egy csomó külföldi élelmiszercéget

gazdaság
2017 március 28., 21:13
comments 173

Nincs engedélye a Nébihnek arra a vizsgálatra, amivel a Földművelésügyi Minisztérium befenyítette a külföldi élelmiszercégeket – írja a hvg.hu. A vizsgálat arról a műbalhéról szólna, hogy miben különböznek az Európa más részén árult termékek a Magyarországon árultaktól.

Eredetileg szerdán mutatnák be Fazekas Sándorék a vizsgálat eredményét, a hvg birtokába került előterjesztés szerint viszont az agrártárca elfelejtette időben odaadni a jogosultságot erre a Nébih nevű hatóságnak. Például késve kapott jogosultságot arra a hatóság, hogy külföldi termékeket ellenőrizzen.

Továbbá nem készült jegyzőkönyv az ellenőrzés indulásakor, ami miatt nem is minősülhetne az egész hatósági vizsgálatnak. Mivel nem lehet tudni, hogy mit is vizsgálnak a Nébih ellenőrei, ezért a cégek védekezni sem tudnak – legfeljebb polgári peres úton. Addig pedig a kormány azt kommunikál a szabálytalanul végigvitt vizsgálattal, amit akar.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.