Szabálytalan vizsgálattal fenyített be a kormány egy csomó külföldi élelmiszercéget

2017 március 28., kedd 21:13
174

Nincs engedélye a Nébihnek arra a vizsgálatra, amivel a Földművelésügyi Minisztérium befenyítette a külföldi élelmiszercégeket – írja a hvg.hu. A vizsgálat arról a műbalhéról szólna, hogy miben különböznek az Európa más részén árult termékek a Magyarországon árultaktól.

Eredetileg szerdán mutatnák be Fazekas Sándorék a vizsgálat eredményét, a hvg birtokába került előterjesztés szerint viszont az agrártárca elfelejtette időben odaadni a jogosultságot erre a Nébih nevű hatóságnak. Például késve kapott jogosultságot arra a hatóság, hogy külföldi termékeket ellenőrizzen.

Továbbá nem készült jegyzőkönyv az ellenőrzés indulásakor, ami miatt nem is minősülhetne az egész hatósági vizsgálatnak. Mivel nem lehet tudni, hogy mit is vizsgálnak a Nébih ellenőrei, ezért a cégek védekezni sem tudnak – legfeljebb polgári peres úton. Addig pedig a kormány azt kommunikál a szabálytalanul végigvitt vizsgálattal, amit akar.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt