Trump veje tárgyalt a legnagyobb orosz állami fejlesztési bank, a VEB vezetőivel tavaly

A Reuters szerint megerősítette a legnagyobb orosz állami fejlesztési bank, a VEB, hogy vezetői egy "stratégiai fejlesztési körút" keretében szerveződött találkozón tavaly tárgyaltak Donald Trump amerikai elnök vejével, Jared Kushnerrel. A VEB-et szankciókkal sújtotta az Obama-adminisztráció és az EU is 2014-ben, miután Oroszország annektálta a Krímet. 

Az orosz pénzintézet nyilatkozatával egy időben jelentette be az amerikai szenátus hírszerzési bizottsága, hogy meg akarja hallgatni Kushnert Donald Trump elnök munkatársai és orosz tisztségviselők kapcsolatairól. Kushner azonnal jelezte, hogy készen áll a meghallgatásra. Úgy tudni, hogy a szenátusi bizottság azokról a találkozókról kérdezne, amiket még tavaly decemberben bonyolítottak a Trump-toronyban a washingtoni orosz nagykövettel, Szergej Kiszljakkal, illetve egy orosz befektetési bank vezetőjével.  

J. Scott Applewhite - Pool/Getty Images

Ivanka Trump férje már Donald Trump elnökválasztási kampányában is részt vett tanácsadóként, a beiktatás után pedig hivatalosan is tanácsadója lett az elnöknek a Fehér Házban. Jared Kushner részt vett szinte az összes olyan megbeszélésen, amit az elnök külföldi politikussal folytatott korábban a Trump-toronyban, ill. a Fehér Házban. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.