Fillon felesége ellen is vádat emeltek sikkasztás és hivatali visszaélés miatt

2017 március 29., szerda 7:36
22

A párizsi ügyészség kedd esti bejelentése szerint az egy hónap múlva esedékes francia elnökválasztás konzervatív jelöltjének, Francois Fillonnak a felesége ellen is vádat emeltek. Penelope Fillont közpénz elsikkasztásában, hivatali visszaélésben és súlyos csalásban való bűnsegéllyel gyanúsítják. A pénzügyi visszaéléseket vizsgáló ügyészség január végén egy újsághír nyomán kezdte meg a vizsgálódást az elnökjelölt feleségének és gyerekeinek tisztázatlan parlamenti foglalkoztatása miatt. Fillon felesége 1986 és 2013 között - hosszabb szünettel - felváltva állt férje és annak utóda alkalmazásában, amiért összesen nettó 680 ezer eurót kapott, havonta átlagosan nettó 3600 eurót, miközben érdemi munkát nem végzett. 

AFP PHOTO / Eric FEFERBERG Fotó: ERIC FEFERBERG

Az ügyészek szerint a Fillon és felesége által aláírt munkaszerződések utólag készültek, hamis igazolások, hogy így bizonyítsák, végzett asszisztensi munkát férje mellett Penelope. Most először történik meg Franciaországban, hogy elnökválasztási kampány alatt az egyik fő jelölt ellen eljárás indult. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt