Fillon felesége ellen is vádat emeltek sikkasztás és hivatali visszaélés miatt

külföld
2017 március 29., 07:36
comments 22

A párizsi ügyészség kedd esti bejelentése szerint az egy hónap múlva esedékes francia elnökválasztás konzervatív jelöltjének, Francois Fillonnak a felesége ellen is vádat emeltek. Penelope Fillont közpénz elsikkasztásában, hivatali visszaélésben és súlyos csalásban való bűnsegéllyel gyanúsítják. A pénzügyi visszaéléseket vizsgáló ügyészség január végén egy újsághír nyomán kezdte meg a vizsgálódást az elnökjelölt feleségének és gyerekeinek tisztázatlan parlamenti foglalkoztatása miatt. Fillon felesége 1986 és 2013 között - hosszabb szünettel - felváltva állt férje és annak utóda alkalmazásában, amiért összesen nettó 680 ezer eurót kapott, havonta átlagosan nettó 3600 eurót, miközben érdemi munkát nem végzett. 

AFP PHOTO / Eric FEFERBERG
photo_camera AFP PHOTO / Eric FEFERBERG

Az ügyészek szerint a Fillon és felesége által aláírt munkaszerződések utólag készültek, hamis igazolások, hogy így bizonyítsák, végzett asszisztensi munkát férje mellett Penelope. Most először történik meg Franciaországban, hogy elnökválasztási kampány alatt az egyik fő jelölt ellen eljárás indult. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.