Két éve tervezték, hogy ellopják Enzo Ferrari koporsóját

külföld
2017 március 29., 06:33
comments 45

Egy kedd hajnali tömeges letartóztatás után közölték az olasz hatóságok, hogy a fegyver- és drogcsempészet miatt letartóztatott 34 fős szardíniai bűnszövetkezet két éve tervezte, hogy 

ellopják Enzo Ferrari földi maradványait, hogy váltságdíjat követeljen az autógyár alapító családjától vagy vállalatától.

AFP PHOTO / DANIEL JANIN
photo_camera AFP PHOTO / DANIEL JANIN

A kilencvenévesen 1988-ban elhunyt autótervező a modenai San Cataldo temető egyik kápolnájában nyugszik, nem messze a maranellói Ferrari-gyártól. A hatóságok szerint a banda már több terepszemlét is tartott az akció előkészítésére. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.