Ivanka Trump elnöki tanácsadó lesz

2017 március 30., csütörtök 4:52
108
Donald Trump és lánya, Ivanka útban a Dover légitámaszpontra, ahol a kommandósakcióban elesett William Ryan Owens holttestét várták. Fotó: Mark Wilson/Getty Images Fotó: Mark Wilson/Getty Images

Megerősítették a CNN kérdésére, hogy Donald Trump elnök lánya, Ivanka Trump a továbbiakban hivatalosan is a kormány alkalmazottja lesz, és hivatalt is kap a Fehér Házban. Ivanka Trump formálisan apja tanácsadója lesz majd, de fizetést nem vesz fel, csak társadalmi munkában segíti a kormányzást. 

Utóbbi információt már maga az elnök idősebbik lánya osztotta meg a közvéleménnyel egy közleményben. 

A bejelentés nem volt előzmények nélküli, régóta hallani lehetett arról, hogy formálissá válik Ivanka Trump kormányzati szerepe. Férje, Jared Kushner eddig is apja kabinetjében, tanácsadóként dolgozott.  

Ivanka Trump azt írta, és a kormányzati visszhang is ehhez volt hasonlatos, hogy így tartja etikusnak és egyenesnek szerepvállalását. Nem mindenki ért ezzel maradéktalanul egyet. Norm Eisen és Fred Wertheimer jogászok múlt héten levélben jelezték a hivatalnál aggodalmukat, és könnyen lehet, hogy Ivanka ezekre reagált a közleménnyel. Hivatalosan ugyanis a nepotizmus elleni 1967-es törvény értelmében a Fehér Ház nem "adhat fizetést" az elnök családtagjának, de társadalmi pozícióról nem esik benne szó, így nincs feltétlenül jogi akadálya a kinevezésnek.  

Justin Trudeau és Ivanka Trump Washingtonban február 13-án. Fotó: AFP PHOTO / SAUL LOEB Fotó: SAUL LOEB

Ivanka Trump korábban is felbukkant már az elnök hivatalos programjain, legutóbb a német kancellár, Angela Merkel washingtoni látogatása idején lehetett látni a Fehér Házban, de jelen volt a kanadai miniszterelnök, Justin Trudeau és Donald Trump találkozásán is. (CNN)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt