Orbán Viktor már nem tartja magát populistának

2017 március 30., csütörtök 8:30
153

Orbán Viktor miután megerősítette együttműködését Silvio Berlusconival, az Európai Néppárt kétnapos máltai kongresszusán arról beszélt, hogy el kell fogadni az intellektuális és politikai harcot a baloldallal, nem kell félni a baloldal kritikájától, 

„amikor populistának hívnak minket, mert tudjuk, hogy nem vagyunk azok”.

Erről a miniszterelnök 2015-ben még azt mondta a Politicónak:

„Azért hívnak populistának, mert az vagyok. A baj az, hogy senki nem tudja, hogy ez valójában mit jelent. A magyar fülnek nem hangzik rosszul a populizmus. Populistának lenni azt jelenti, hogy az embereket próbálod szolgálni. Ez pozitív.”

A beszédből közreadott, MTI-s beszámolóból sajnos nem vehető ki, azóta pontosan mi változott. 

A miniszterelnök magyaráz Vallettában - Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs

A magyar miniszterelnök a többi néppárti politikusnak elárulta azt is, hogy szerinte  az EU-nak változnia kell, hogy Európa maradjon a legjobb hely a világon, és ahhoz, hogy az Európai Néppárt vezethesse ezen az úton, a pártnak is változnia kell. Hangsúlyozta, hogy az EPP-nek Európa zászlóshajójának kell lennie, olyan pártnak, ahol van helye a nemzeti büszkeségnek és a keresztény identitásnak. 

Orbán el tudja képzelni a baloldalról, hogy világos akcióterve van Európa megváltoztatására, de az végzetes lenne Európa számára. Hozzátette, hogy Európa jövője árnyékot vet Európa jelenére, ez az oka annak, amiért a radikális pártok teret nyerhettek a világ legsikeresebb kontinensén is. Kiemelte, hogy ma Európának versenyképességi, migrációs, biztonsági, demográfiai és külpolitikai válsággal kell szembenéznie, továbbá gondot okoz az ukrajnai és a balkáni helyzet is. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt