Testületi ülés közben kapott durva amnéziás rohamot Nyíregyháza polgármestere

politika
2017 március 30., 13:44
comments 114

A teljes emlékezetvesztéssel járó amnézia különösen heves formájának tüneteit mutatta Kovács Ferenc polgármester a nyíregyházi közgyűlés csütörtöki ülésén. (A másik megoldás, hogy memória nélküli alakoknak nézi a választóit.) 

Mint arról a teljes magyar sajtó minden egyes terméke beszámolt, Kovács polgármester 2016. február 22.-én diadalmas Facebook-posztban számolt be arról, hogy, idézem

LEGOLAND Discovery Center Nyíregyházán! Tisztelt nyíregyháziak! A Magyar Kormány ma megjelent döntésének értelmében, megépítjük Magyarország legkülönlegesebb turisztikai attrakcióját Nyíregyházán 2020-ig. Az ország egyik legjelentősebb beruházása jön létre városunkban 9,5 milliárd forintból! Óriási siker! Európában Berlin, Oberhausen, Istanbul és Manchester után Nyíregyházán épül meg ez a különleges élménypark. Kérem osszák meg, hogy Nyíregyháza és a nyíregyháziak sikere mindenkihez eljusson!

Ehhez képest a szabolcsihir.hu percről percre típusú beszámolója szerint az imént ilyen jelenet zajlott a város közgyűlésében:

Nagy László (MSZP) a Legolanddal kapcsolatos, előző közgyűlésen tett bejelentését kérte számon a polgármesteren, melynek utóbb komoly sajtóvisszhangja volt. Felvetette azt is, hogy az eset után a szóvivő és a sajtófőnök átkerült a Város-kép Kft. állományába.

- A Legolandet megint felmelegítik - mondta a polgármester. - Nem mondtam, hogy meg fogjuk építeni, azt mondtam, hogy megszületett a kormányhatározat a támogatásról. 

Kovács ehhez képest szó szerint azt írta az eredeti Facebook-posztjában:

megépítjük Magyarország legkülönlegesebb turisztikai attrakcióját Nyíregyházán 

Annyi igaz, hogy miután szinte azonnal lebukott a hazugsága, hiszen egy újságíró megkérdezte a jogtulajdonost, aki elmondta, hogy Nyíregyházán egyáltalán nem épül semmiféle Legoland, Kovács módosíttatta a bejegyzést egy olyan verzióra, ami most is ott látható, és amiben többek között elnézést kér a ferdítésért. Az eredeti, az igazságot csak messziről simogató verziót viszont csak az tudja előszedni, aki ismeri annyira a Facebookot. Kovács talán arra gondolt, hogy senki sem tudja, hogyan lehet eljutni egy bejegyzés előző verzióihoz, pedig ez azért nem ördöngősség. 

Az értelmetlen ködösítést még aranyosabbá teszi, hogy a Kovácsnak feltett képviselői kérdésből is kiderült, hogy az eset után ráadásul ki is rúgta a sajtósait. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.