Az ELTE médiaszaka is kiáll a CEU mellett

politika
2017 március 31., 04:43
comments 62

Szolidaritásukról biztosították Balog Zoltánnak címzett, Orbán Viktornak is megküldött levelükben a CEU-t az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének munkatársai. Levelükben bírálják a CEU működését ellehetetlenítő törvénymódosítási javaslatot, egyben emlékeztetik a kormányt, hogy egyrészt

a CEU képzései akkreditáltak, működése minden jelenleg hatályos magyar törvénynek megfelel;

másrészt pedig

a CEU az az egyetem, aminek több tanszéke is a legjobb 50 közé került a világon

a mérvadó felsőoktatási rangsorok alapján. Arról nem is beszélve, hogy a CEU sikeres pályázatainak hála Magyarország kapja a legtöbb pénzt az Európai Kutatási Tanács ösztöndíjaiból egész Közép-Kelet-Európában.

Levelük szerint a CEU ellehetetlenítése önmagán túlmutató lépés, "veszélyes precedenst teremtene". "Tisztelettel szorgalmazzuk, hogy a kormány vonja vissza a törvényjavaslatot" - írják levelük zárásaként, jelezve, hogy a kormány lépése komoly károkat okozhat Magyarország nemzetközi tudományos hírnevének és az európai partnereivel és az Egyesült Államokkal való kapcsolatának is.

Disclaimer: A cikk szerzője óraadó az ELTE médiaszakán, aminek egykor hallgatója is volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.