Az ELTE médiaszaka is kiáll a CEU mellett

2017 március 31., péntek 4:43
62

Szolidaritásukról biztosították Balog Zoltánnak címzett, Orbán Viktornak is megküldött levelükben a CEU-t az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének munkatársai. Levelükben bírálják a CEU működését ellehetetlenítő törvénymódosítási javaslatot, egyben emlékeztetik a kormányt, hogy egyrészt

a CEU képzései akkreditáltak, működése minden jelenleg hatályos magyar törvénynek megfelel;

másrészt pedig

a CEU az az egyetem, aminek több tanszéke is a legjobb 50 közé került a világon

a mérvadó felsőoktatási rangsorok alapján. Arról nem is beszélve, hogy a CEU sikeres pályázatainak hála Magyarország kapja a legtöbb pénzt az Európai Kutatási Tanács ösztöndíjaiból egész Közép-Kelet-Európában.

Levelük szerint a CEU ellehetetlenítése önmagán túlmutató lépés, "veszélyes precedenst teremtene". "Tisztelettel szorgalmazzuk, hogy a kormány vonja vissza a törvényjavaslatot" - írják levelük zárásaként, jelezve, hogy a kormány lépése komoly károkat okozhat Magyarország nemzetközi tudományos hírnevének és az európai partnereivel és az Egyesült Államokkal való kapcsolatának is.

Disclaimer: A cikk szerzője óraadó az ELTE médiaszakán, aminek egykor hallgatója is volt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt