Nem jött össze Matolcsynak a PhD

Nagyon úgy tűnt, hogy Matolcsy Györgynél könnyebben senki sem szerezhet PhD-fokozatot ebben az országban. A jegybankelnök 2014-ben jelentkezett PhD-képzésre a kormány által nemrég létrehozott Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, ahol témavezetője az a Lentner Csaba lett, aki ugyanabban az évben

a jegybank egyik alapítványának kuratóriumába is bekerült.

Ráadásul a témaválasztása is egészen sajátosra sikerült, gyakorlatilag önmagáról írta értekezését, aminek témája a saját unortodox gazdasági modellje volt. Vagyis Matolcsy saját pénzügyminiszteri tevékenységéről írta volna a doktoriját.

Ennek ellenére se jött össze a vágyott tudományos fokozat, mert ahhoz a PhD megszerzésére rendelkezésre álló két éven belül egy középfokú nyelvvizsgát is le kellett volna tennie a már meglévő középfokú angol nyelvvizsgája mellé. Matolcsy a jegybank oldalán olvasható hivatalos életrajza szerint ez nem sikerül, továbbra is csak a doktori képzés megkezdéséhez elégséges egy darab nyelvvizsga van csak feltüntetve.

UPDATE 11:38: A Magyar Nemzeti Bank közleményben reagált a 24.hu cikkére, ebben a lap állításait megerősítve azt írták, hogy Matolcsy György jegybankelnöki elfoglaltságai miatt későbbi időpontban folytatja doktori tanulmányait. Közleményükben emellett még "cáfoltak" pár "állítást", amit senki se állított.

Baksa Roland, a 24.hu a sztorit feltáró újságírójának megfigyelése szerint árulkodó jel, hogy érdeklődésük után az Országos Doktori Tanács honlapjáról eltűnt Matolcsy neve, pedig az oldal tárolt változatában még elérhető Lentner témavezetettjei között. (Via 24.hu)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.