Nem jött össze Matolcsynak a PhD

POLITIKA
2017 március 31., 06:26
comments 260

Nagyon úgy tűnt, hogy Matolcsy Györgynél könnyebben senki sem szerezhet PhD-fokozatot ebben az országban. A jegybankelnök 2014-ben jelentkezett PhD-képzésre a kormány által nemrég létrehozott Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, ahol témavezetője az a Lentner Csaba lett, aki ugyanabban az évben

a jegybank egyik alapítványának kuratóriumába is bekerült.

Ráadásul a témaválasztása is egészen sajátosra sikerült, gyakorlatilag önmagáról írta értekezését, aminek témája a saját unortodox gazdasági modellje volt. Vagyis Matolcsy saját pénzügyminiszteri tevékenységéről írta volna a doktoriját.

Ennek ellenére se jött össze a vágyott tudományos fokozat, mert ahhoz a PhD megszerzésére rendelkezésre álló két éven belül egy középfokú nyelvvizsgát is le kellett volna tennie a már meglévő középfokú angol nyelvvizsgája mellé. Matolcsy a jegybank oldalán olvasható hivatalos életrajza szerint ez nem sikerül, továbbra is csak a doktori képzés megkezdéséhez elégséges egy darab nyelvvizsga van csak feltüntetve.

UPDATE 11:38: A Magyar Nemzeti Bank közleményben reagált a 24.hu cikkére, ebben a lap állításait megerősítve azt írták, hogy Matolcsy György jegybankelnöki elfoglaltságai miatt későbbi időpontban folytatja doktori tanulmányait. Közleményükben emellett még "cáfoltak" pár "állítást", amit senki se állított.

Baksa Roland, a 24.hu a sztorit feltáró újságírójának megfigyelése szerint árulkodó jel, hogy érdeklődésük után az Országos Doktori Tanács honlapjáról eltűnt Matolcsy neve, pedig az oldal tárolt változatában még elérhető Lentner témavezetettjei között. (Via 24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.