Victor Pontának megtetszett a CEU-ellenes törvényjavaslat, hasonlót tervez benyújtani a román parlamentnek

2017 március 31., péntek 7:45
128

A volt román miniszterelnök Facebook-oldalán osztott meg egy hírt a magyar kormány CEU-ellenes fellépéséről, majd arról írt, hogy nem szabad felháborodni ezen a törvényjavaslaton, ez ugyanis teljesen rendben van, a jövő héten ő is be fog nyújtani egy hasonlót a román törvényhozásnak.

És ugyan Ponta nem írja, de annyira nem nehéz elképzelni, hogy egy ilyen törvény akár a magyar kötődésű egyetemek ellen is irányulhatna. Ponta bejegyzését mi is Nyáry Krisztián Facebook-oldalán találtuk meg, és ott is rögtön az első két felmerülő intézmény a Sapientia Egyetem és a Partiumi Keresztyén Egyetem volt, nyilván nem véletlenül. 

Oktatási ügyben amúgy jelenleg is van futó konfliktusos kérdés Erdélyben: a korrupcióellenes ügyészség még 2016 novemberében találta törvénytelennek a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium létrehozását, erről többet a Transindex cikkében lehet olvasni. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt