Több mint 100 halott a kolumbiai földcsuszamlás után

külföld
2017 április 01., 16:49
comments 17
photo_camera AFP PHOTO / PRESIDENCIA COLOMBIA / Cesar CARRION 

Több száz ember eltűnt, legalább 112 ember meghalt Kolumbia délnyugati részén, ahol földcsuszamlások voltak az óriási esőzés és a Mocoa folyó áradása miatt. Szombaton Juan Manuel Santos meglátogatta a katasztrófa által sújtott, 40 ezres lélekszámú Mocoa városát, és vészhelyzetet hirdetett ki. 

A Vöröskereszt szerint 180-an sérültek meg, és egész biztosan sok további halálos áldozat van, mert legalább 200 ember eltűnt. Az áradás, ami leginkább egy sárfolyamhoz hasonlított, épületeket, fákat, autókat vitt magával az ecuadori határhoz közeli városban. 

Sorrel Aroca, Putumayo tartomány kormányzója a helyi rádiónak azt mondta,  "komplett városrészek tűntek el" és "családok százai nincsenek meg". 

A katonaság, a rendőrség és a katasztrófavédelem közös erővel keresi a túlélőket, és a romok eltakarítását. Kolumbiában az elmúlt hónapokban ismét gyakoriak voltak a hasonló csuszamlások; októberben az ország északi részén 10-en, novemberben El Tambo városában 9-en haltak meg. (Al Jazeera)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.