Tüntetők megostromolták és felgyújtották a sunyin törvénykező paraguay-i szenátust

külföld
2017 április 01., 05:51
comments 134

A paraguay-i szenátus titokban, zárt ülésen hozott meg egy döntést tegnap éjjel, ami lehetővé tette volna a mostani elnöknek, hogy még egyszer újra indoljon az elnökválasztáson.

AFP PHOTO / NORBERTO DUARTE
photo_camera AFP PHOTO / NORBERTO DUARTE

Horatio Cartes elnök 2013 óta van hatalmon, és jövőre járna le mandátuma. Paraguayban az előző brutális diktatúra 1989-es bukása után 1992-ben hoztak olyan alkotmányt, ami megtiltja, hogy bárki egy elnöki mandátum betöltése után tovább maradjon hatalmon.

AFP PHOTO / NORBERTO DUARTE
photo_camera AFP PHOTO / NORBERTO DUARTE

Az ellenzék puccsról és ellenállásról beszélt, miután kiszivárogtak a titkos szavazás részletei. Az asunción-i kongresszus épülete előtt zavargásba torkolló spontán tüntetés volt péntek este, a tűzoltók csak nagy nehezen fékezték meg a lángokat. Több politikus is megsérült.

photo_camera AFP PHOTO / NORBERTO DUARTE

Az elnök, Horatio Cartes Twitteren üzent, hogy nem hagyhatja a paraguay-i nép, hogy néhány barbár szétrombolja eddigi békés életüket.

photo_camera AFP PHOTO / NORBERTO DUARTE

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.