A fiatal magyar demokráciából tekintélyuralom lett

2017 április 2., vasárnap 8:35
267

Orbán Viktor újabb lépést tett az illiberális állam kiépítése felé, írja a konzervatív német napilap, a Die Welt legfrissebb számában jegyzett publicisztikájában Wolf Lepenies német szociológus, aki szerint a CEU elleni támadással Orbán be akarja záratni az ország utolsó kozmopolita oktatási intézményét.

Lepenies szerint Orbán török és orosz mintára épülő rendszerében nincs helye a kozmopolitizmusnak, így most már a CEU is célponttá válhatott, aminek egy Soros György elleni sajtókampánnyal ágyaztak meg.

"2010 óta drámai változás ment végbe Magyarországon" - írja Lepenies, aki mindezt azzal foglalta össze olvasóinak, hogy

Orbán a választók alig egyharmadának támogatásával kétharmados többséget szerzett, és azóta úgy tevékenykedik, mintha egyeduralkodó lenne.

Így az ellenőrzése alatt

"a fiatal magyar demokráciából tekintélyuralom lett".

Lepenies az EU-t sem kímélte a cikkében, szerinte Brüsszel - amit a magyar kormány annyira meg akar állítani - tehetetlen Orbán jogászkodó trükkjeivel szemben, így "illúzió" arra számítani, hogy majd az EU rendet rak. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt