Élvezzék a tavaszt amíg még tart, mert jövő héten már ősz lesz

időjárás
2017 április 02., 07:40
comments 44


Reggel annyira sütött rám a tetőtéri dolgozószobám bukóablakán, hogy kívételesen nem is törtem magam az időjárásjelentéssel. Süt a nap, mindenki láthatja, és itt konkrétan olyan meleg van, hogy fontolgatom egy lavor bevetését is a koranyári hangulat teljessé tételéhez. Ami már csak azért is jó volna, mert

alig két napunk maradt kiélvezni az áprilisi koranyarat.

Hétfőn még csodálatos időnk lesz, 23 fokkal és zavartalan napsütéssel, de ennek már estére vége szakadhat. Előbb a felhők jönnek, aztán érkezik a lehűlés is. Kedden és szerdán már csak 18-19 fokot jósol a meteorológia, hogy aztán

csütörtök-péntekre beüssön a hőmérsékletkrach.

Via OMSZ
photo_camera Via OMSZ

Jó, ha 12 fokig melegedhet a levegő, éjjel pedig újra fagypont közelébe csökkenhet. Mindehhez már viharos erejű, 60 km/h-át meghaladó szél és némi csapadék is társulhat, bár abból több jut majd a hirtelen évszakváltás közti átmeneti két napra kedden és szerdán.

Szóval még most élvezzék ki a tavaszt, menjenek ki a szabadba, sétálgassanak, mondjuk a Fővám tér és a Parlament között.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.