[ Error: Hiányzó widget ]

Már 17 Nobel-díjas tiltakozik a CEU ellehetetlenítése ellen

2017 április 2., vasárnap 10:13
93

Napról napra bővül a CEU ellehetetlenítését célzó törvényjavaslat ellen tiltakozó világhírű tudósok listája. A péntek óta köröztetett nyílt levelet mostanáig

17 Nobel-díjas írta alá.

Tizenhét. És ha valaki csak legyint a Nobel-díjasokra, John Bates Clark-emlékérmesekből sincs hiány, közülük heten írták alá eddig a levelet. Köztük Daron Acemoglu, a mostanában Magyarországon újra népszerűvé lett "Miért buknak el a nemzetek" című remek könyv társszerzője is.

A tudósok Szemerkényi Réka washingtoni nagykövetnek, Balog Zoltán miniszternek és Palkovics László államtitkárnak címzett levelükben aggodalmukat fejezik ki a törvénytervezet miatt, egyben kifejezik tiszteletüket "a térség vezető egyeteme, a CEU" iránt.

"Szomorú végkifejlet lenne a térség diákjainak, a magyarországi turományos kutatásnak és a magyar tudósokkal folytaott együttműködésünknek, ha a törvényjavaslat hatályba lépne. Ezért tisztelettel, de a lehető legerőteljesebben kérjük, hogy kormányuk vonja vissza azt" - írták.

A levelet és az aláírók folyamatosan bővülő listáját itt olvashatják eredetiben

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt