Michael Ignatieff, a CEU rektorának véleménycikke a New York Times-ban

belföld
2017 április 02., 21:25

Amíg Orbán Viktor meccset nézett Felcsúton, a New York Times-ban megjelent Michael Ignatieff, a Közép-Európai Egyetem rektorának véleménycikke az elmúlt napok eseményeiről.

Ignatieff Erdogan Törökországát és Putyin Oroszországát állította párhuzamba a magyarországi fejleményekkel, és cselekvésre hívta fel az Európai Bizottságot, az Európai Parlamentet és Trumpot is.

Kiemelte, hogy ez lenne az első alkalom, hogy egy NATO-tag egy amerikai intézmény ellen hajtana végre ilyenfajta támadást. A rektor szerint 

a magyar kormány törvénytervezete vagy a gátlástalan politikai vandalizmus terméke vagy egy látványos bemutató önkárosításban.”

A teljes cikk angol nyelven itt olvasható

Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora
photo_camera Michael Ignatieff

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.