Reptereket és atomerőműveket figyelmeztettek terrortámadás veszélyére Nagy-Britanniában

2017 április 2., vasárnap 3:20
34
A kuvaiti Tamer al-Dakíl Burased közösségimédia-aktivista átpakolja laptopját a feladandó poggyászába. Két hete több közel-keleti és arab országban, így Kuvaitban se lehet laptopokat felvinni az USA-ba vagy Nagy-Britanniába tartó gépekre. AFP PHOTO / Yasser Al-Zayyat Fotó: YASSER AL-ZAYYAT

Az elmúlt 24 órában több figyelmeztetést is kiadtak terrortámadás veszélye miatt a brit reptereknek a brit titkosszolgálatok, írja a Telegraph. Értesüléseik szerint a hírszerzés attól tart, hogy a terroristák számítástechnikai eszközökbe rejtett bombával támadhatnak - ezért is tiltották meg két hete a brit és az amerikai hatóságok, hogy egyes közel-keleti országokban ilyen eszközöket vigyenek a fedélzetre.

A repterek mellett viszont már az atomerőműveket is figyelmeztették, ezeknek a számítógépes rendszereit támadhatják a terroristák hackerei, írja a Telegraph.

Az amerikai hírszerzés értesülései szerint a terroristák beszerezhettek egy reptéri átvilágítóberendezést, így tudtak kifejleszteni módszert arra, hogy láthatatlanná tegyék a szkennerek számára az elektronikai eszközökbe rejtett robbanóanyagot. Az FBI ezután maga is elkezdett kísérletezni, és arra jutottak, hogy nem lehetetlen úgy robbanóanyagot rejteni a laptopok akkujába, hogy a gépet be is lehessen kapcsolni az ellenőrzéskor. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt