A jó feleség mindig kedves

életmód
2017 április 03., 18:10
comments 44
  • "Egy jó feleség mindig kedves, ettől lesz a férj is rendes"
  • "Az én konyhám azért fényes, mert az uram (!) nagyon kényes"
  • "Konyhapénzem legyen elég, mindig finom lesz az ebéd"

Nem, nem akadt a kezünkbe az ezerkilencszázharincas-negyvenes évek kincses kalendárioma. Az eszünk sem ment el. Vagy legalábbis nem nekünk ment el...

Vadi új kampányukban az Univernél falvédős bölcsességeket rittyentettek a majonézes flakonokra, de még hogy! Kasszás Erzsi besír. Hát még mi!

photo_camera "Univerrel készítsd az ételeket, ezzel megőrizheted a régi értékeket." via: Univer facebook

A régi értékek őrzésében kicsit megszaladt a kezük. A gondolatok réginek ugyan régiek, de hogy értékek lennének? 2017-ben remélhetően már nem. Valószínűleg ráadásul nem csak mi nem vagyunk vevők erre a borzalmas és hamis nosztalgiát ápolgató, urakról és konyhapénzről üzengető szexista bullshitre.

A "múltidéző, de a mának is szóló rigmusok" a cég szerint "apró üzenetek lehetnek a család valamelyik tagjának". Hogy szerintük kinek, azt nem pontosan tudjuk. Vagy nem merjük elképzelni.

Aki a bolti felhozatallal még így sem elégedett az se keseredjen el! Lehet ugyanis saját falvédőt is tervezni. Mondjuk az elég nagy baj, hogy annyira erős a mezőny, a kreatívok úgy odatették magukat, hogy a boltit felülmúlni nem lesz könnyű, de innen szép nyerni!

Vigyázat, lányok, asszonyok! Mindig tudjuk meg - persze csak ha kész a vacsora és szalag már van a hajunkban - hogy az Urunk engedi-e, hogy ilyesmivel múlassuk az időt, mert a konyhapénzt kockáztatja aki nem kér engedélyt. Meg ez amúgy sem kedves dolog. Aki meg nem kedves, az minekmentoda!

Utóbbi, mondjuk a kampány ötletgazdáira* megvalósítóira is igaz.

*Update: A kreativ.hu számára eljutatott ügynökségi közleményt idézzük: "A Well ezúton is megerősíti, hogy az Univer termékeken megjelenő egyes feliratok tartalma szemben áll ügynökségünk alapértékeivel, és maximálisan támogatja az Univert abban, hogy a helyzetet minél hamarabb orvosolni tudja."

További részletek és az Univer közleménye itt.



Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.