Elismerte a bűnösségét H. Gábor, aki hajnalig bulizott a barátaival, miután lassítás nélkül halálra gázolt két kislányt Angliában

bűnügy
2017 április 03., 20:14
comments 182

Hétfőn egy manchesteri bíróságon elismerte bűnösségét az a magyar sofőr, aki a vád szerint szilveszter este halálra gázolt egy 12 és egy 11 éves lányt – írta meg a Daily Mail híre alapján a hvg.hu.

A két unokatestvér rágcsálnivalóért ugrott le a boltba, de amikor kiléptek az üzletből, elütötte őket az autó. Állítólag mindketten métereket repültek a becsapódástól. A 12 éves H. Kotlarova a helyszínen meghalt, a 11 éves Z. Krokova pár nappal később halt meg a kórházban.

Az elgázolt lányokat gyászolják a barátaik január 2-án (Fotó: Christopher Furlong / Getty Images)
photo_camera Az elgázolt lányokat gyászolják a barátaik január 2-án (Fotó: Christopher Furlong / Getty Images)

A 38 éves, oldhami illetőségű magyar sofőr a vád szerint jogosítvány nélkül vezetett, és a gázolás után meg sem állt, és nem is értesítette a hatóságokat. H. Gábornak a vád szerint segített a 18 éves O. Dávid, aki szintén bűnösnek vallotta magát a hatóság félrevezetésében, mivel segített rendbe tenni a járművet, és hamis tanúvallomást tett a rendőrségnek. Az 59 éves K. Jánost és a 49 éves P. Zoltánt szintén azzal vádolták, hogy közreműködtek a hatóság félrevezetésében, de ők ezt nem ismerték el a bíróságon.

A pécsi származású H. Gábor korábban tagadta, hogy ő vezette volna a lányokat halálra gázoló Peugeot 807-et. Januárban a Bors számolt be arról, hogy H. Gábor pár órával a baleset után a Facebookon két üveget tartva a haverjával közös fotón kívánt boldog új évet.

Ítélet júniusban születhet. (Daily Mail via hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.