Két újabb Nobel-díjas, összesen 1061 kognitív tudós állt ki a CEU mellett

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Balog Zoltánnak, Palkovics Lászlónak és Szemerkényi Réka washingtoni nagykövetnek címzett nyílt levelet tettek közzé a kognitív tudományok vezető kutatói. A levélhez összesen 1061 kutató csatlakozott, a világ legjobb egyetemiről is számosan, kognitív tudósok, pszichológusok, filozófusok, nyelvészek, idegtudósok. 

Olyan világszerte ismert kutatók csatlakoztak, mint Daniel Dennett, Steven Pinker vagy Michael Tomasello, illetve két Nobel-díjas kutató, Randy Schekman és Edvard Moser is. 

Lex CEU-ellenes kiállásszámláló

Mint írják, kutatók nemzetközi szerveződéseként pontosan látták, hogy a CEU-ról érkező kollégáikat a legjobban tisztelt szakemberekként fogadják mindenhol a világon. Tudományos örökségüknek globális hatásai vannak, teszik még hozzá. 

Szerintük a világ bármely városa szerencsésnek mondhatná magát, ha a tudományos kíválóságnak egy ilyen központját tudhatná magáénak a belvárosa közepén. 

A tervezett törvény viszont gyakorlatilag lehetetlenné tenné a CEU számára, hogy fenntartsa vezető helyét a nemzetközi tudományos közegben. Ezért tisztelettel azt kérik a kormánytól, hogy vonják vissza a törvénytervezetet.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.