Kósa: A CEU egy fantomegyetem

2017 április 3., hétfő 6:38
234

A Fidesz frakcióvezetőjét a Kossuth Rádió 180 perc című reggeli műsorában tárcsázta a szerkesztő, Kósa pedig készségesen nyilatkozott mind az LMP lobbitevékenységre vonatkozó javaslatáról, ami kötelező regiszterben tartaná nyilván a lobbistákat, mind a CEU körül kialakult helyzetről. 

A politikus szerint azért lett most ügy a külföldi egyetemek körül, mert az Oktatási Hivatal öt évente vizsgálja felül a Magyarországon működő külföldi egyetemeket, és most ért a 2016-ban indult vizsgálat végére. Márpedig a vizsgálat arra jutott, hogy 

"egyetlen egy működik szabályosan, a McDaniel College az egyetlen, aki betartja a magyar törvényeket", 

ami felveti azt a kérdést is, hogy ha ilyen tömeges a törvénysértés, talán maga a szabályzás is rossz. 

A konkrétumokra rátérve Kósa arról beszélt, hogy látni kell: két egyetem van, a CEU New York államban és a Közép-Európai Egyetem Budapesten, és míg utóbbit senki nem akarja piszkálni, előbbi csak papíron létezik, egyetlen diákja sincs, és a nem létező hivatkozással ad ki amerikai diplomát. 

"Ez egy fantom egyetem"

- mondta még Kósa, aki szerint jó ha két titkárnő ül valahol New Yorkban egy irodában CEU felirattal, de a maga részéről ebben sem biztos.

A parlament hétfőn tárgyalja a CEU ellehetetlenítéséről szóló törvényt. 

 (hirado.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt