Kósa: A CEU egy fantomegyetem

POLITIKA
2017 április 03., 06:38
comments 229

A Fidesz frakcióvezetőjét a Kossuth Rádió 180 perc című reggeli műsorában tárcsázta a szerkesztő, Kósa pedig készségesen nyilatkozott mind az LMP lobbitevékenységre vonatkozó javaslatáról, ami kötelező regiszterben tartaná nyilván a lobbistákat, mind a CEU körül kialakult helyzetről. 

A politikus szerint azért lett most ügy a külföldi egyetemek körül, mert az Oktatási Hivatal öt évente vizsgálja felül a Magyarországon működő külföldi egyetemeket, és most ért a 2016-ban indult vizsgálat végére. Márpedig a vizsgálat arra jutott, hogy 

"egyetlen egy működik szabályosan, a McDaniel College az egyetlen, aki betartja a magyar törvényeket", 

ami felveti azt a kérdést is, hogy ha ilyen tömeges a törvénysértés, talán maga a szabályzás is rossz. 

A konkrétumokra rátérve Kósa arról beszélt, hogy látni kell: két egyetem van, a CEU New York államban és a Közép-Európai Egyetem Budapesten, és míg utóbbit senki nem akarja piszkálni, előbbi csak papíron létezik, egyetlen diákja sincs, és a nem létező hivatkozással ad ki amerikai diplomát. 

"Ez egy fantom egyetem"

- mondta még Kósa, aki szerint jó ha két titkárnő ül valahol New Yorkban egy irodában CEU felirattal, de a maga részéről ebben sem biztos.

A parlament hétfőn tárgyalja a CEU ellehetetlenítéséről szóló törvényt. 

 (hirado.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.