Semjén Zsolt kivételes sürgősségi szavazást kér a lex CEU-ról

oktatás
2017 április 03., 09:02
comments 459

Semjén Zsolt hétfő reggel kivételességi javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek, amiben azt kéri, hogy április 4-én kivételes eljárásban tárgyalják meg majd döntsenek a képviselők a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011 . évi CCIV. törvény módosításáról szóló T/14686 . számú törvényjavaslatról, ismertebb nevén a Lex CEU-ról. 

photo_camera Orbán azonnali kérdésre válaszol, jobbján a javaslatot benyújtó helyettese, Semjén Zsolt. MTI Fotó: Máthé Zoltán

 Ha elfogadják a javaslatot,

nem lesz részletes és általános vita; 

helyette kedd reggel első napirendi pontként összevont vita lesz a módosításról. Semjén terve szerint, a kivételes eljárást elrendelő döntés után három órán keresztül volna lehetőség módosítók benyújtására, és az összegző módosító javaslatról való döntés után gyakorlatilag azonnal megtartanák a zárószavazást is. A miniszterelnök-helyettes ugyanitt 

"a törvényjavaslat mielőbbi elfogadásához fűződő kormányzati érdek miatt"

kezdeményezte az Országgyűlés keddi és szerdai napirendjének mielőbbi módosítását.   

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt