Semjén Zsolt kivételes sürgősségi szavazást kér a lex CEU-ról

oktatás
2017 április 03., 09:02
comments 457

Semjén Zsolt hétfő reggel kivételességi javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek, amiben azt kéri, hogy április 4-én kivételes eljárásban tárgyalják meg majd döntsenek a képviselők a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011 . évi CCIV. törvény módosításáról szóló T/14686 . számú törvényjavaslatról, ismertebb nevén a Lex CEU-ról. 

Orbán azonnali kérdésre válaszol, jobbján a javaslatot benyújtó helyettese, Semjén Zsolt. MTI Fotó: Máthé Zoltán
photo_camera Orbán azonnali kérdésre válaszol, jobbján a javaslatot benyújtó helyettese, Semjén Zsolt. MTI Fotó: Máthé Zoltán

 Ha elfogadják a javaslatot,

nem lesz részletes és általános vita; 

helyette kedd reggel első napirendi pontként összevont vita lesz a módosításról. Semjén terve szerint, a kivételes eljárást elrendelő döntés után három órán keresztül volna lehetőség módosítók benyújtására, és az összegző módosító javaslatról való döntés után gyakorlatilag azonnal megtartanák a zárószavazást is. A miniszterelnök-helyettes ugyanitt 

"a törvényjavaslat mielőbbi elfogadásához fűződő kormányzati érdek miatt"

kezdeményezte az Országgyűlés keddi és szerdai napirendjének mielőbbi módosítását.   

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.