Sólyom László kiállt a CEU mellett

oktatás
2017 április 03., 12:00
Eötvös-csoport: Bod Péter Ákos, Sólyom László, Chickán Attila
photo_camera Eötvös-csoport: Bod Péter Ákos, Sólyom László, Chickán Attila. Fotók: Botos Tamás

Magyarország egykori köztársasági elnöke rövid levelet juttatott el a CEU-hoz, amelyben támogatásáról biztosítja az egyetemet. A CEU honlapján hozta nyilvánosságra Sólyom László támogató szavait: 

"A tudomány és az oktatás nemzetközi. Az egyetem, az Universitas intézménye kilencszáz éve ezt valósítja meg. A Magyarországon működő egyetemek sokféleképpen részei ennek a világméretű közösségnek. Elismerésük Magyarország javára szolgál. Ez a rang adja a CEU értékét az ország és a magyar tudományos élet számára. Alapvető érdekünk, hogy működését folytathassa. Alapvető érdekünk az is, hogy a felsőoktatás törvényi szabályozása megfeleljen az Alaptörvénynek."

(CEU)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.