Áder János a nap végén megnézte A diktátor utolsó beszédét

KULTÚRA
2017 április 04., 21:59
comments 105
Áder a Müpában az előadás előtt - Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
photo_camera Áder a Müpában az előadás előtt - Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Áder János köztársasági elnök kedd este feleségével nézte Michael Sturminger Just Call Me God - A diktátor utolsó beszéde című drámáját a Müpában. 

A darab arra a kérdésre keresi a választ, hogyan lehet az, hogy az idők kezdete óta napjainkig újra és újra színre lépnek azok az uralkodók, vezetők, akiket az emberek természetfeletti erővel, mindenhatósággal, sőt isteni képességekkel ruháznak fel.

Sophie von Kessel  az újságírónõ és John Malkovich a diktátor szerepében Michael Sturminger Just Call Me God - A diktátor utolsó beszéde címû drámájának elõadásán a Mûvészetek Palotájában - Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
photo_camera Sophie von Kessel az újságírónő és John Malkovich a diktátor szerepében Michael Sturminger Just Call Me God - A diktátor utolsó beszéde címû drámájának elõadásán a Mûvészetek Palotájában - Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A darabban Malkovich egy összeomlás szélén álló ország diktátorát alakítja, aki őrülten ragaszkodik istenhez való hasonlatosságához még akkor is, amikor ellenfelei már el akarják tüntetni az útból.

A darabot a 37. Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, az író rendezésében mutatják be a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremében, John Malkovich főszereplésével.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.