Kiengedték Tarsoly Csabát

bűnügy
2017 április 4., 17:06
comments 155

Tarsoly Csabát, a Quaestor-csoport korábbi tulajdonos-vezetőjét két év előzetes eltartóztatás után kiengedték: házi őrizetbe került a Fővárosi Ítélőtábla döntése után. Ugyanez történt Májer Zsolttal, a Quaestor-ügy harmadrendű vádlottjával.

Tarsolyt és tíz társát az eddigi egyik legnagyobb magyar pénzügyi bűncselekmény elkövetésével vádolják: a Quaestor 250 milliárd forint kifizetetlen adósságot hagyott maga után, amiből 160 milliárd forintnyi szabálytalanul kibocsátott lakossági kötvény volt.

A hírt megerősítette Papp Gábor, Tarsoly Csaba ügyvédje, aki elmondta: a bíróság évente dönt az előzetes letartóztatást meghosszabbításáról, és a mostani felülvizsgálatnál a védői indítvánnyal értett egyet.

A helyzethez hozzátartozik, hogy az utóbbi hónapokban nagyot gyengült az ügyészség vádja. Egyrészt a védők kilőtték a vád alapjának egy részét adó pénzügyi szakvéleményt. Másrészt a koronatanú Kámory Ferenc szereplése – ami egyébként még folyamatban van – egyelőre nem megy túl fényesen.

A Quaestor-ügyről négyrészes cikksorozat jelent meg a 444-en, amiből könyv is lett, utóbbiról itt hallgathat egy rövid beszélgetést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt