Szlovéniában terjeszkedik Habony Árpád propagandamédia-birodalma

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Az Átlátszó írta meg, hogy a Modern Media Group (MMG), a Ridikül Magazin és a Ripost egyenként 15-15 százalékos részesedésre tett szert a szlovén Novatv24.si-ben. Erről a szlovén Siol.net számolt be. Cikkünk szerint a szlovén médiacégben 800 ezer eurós tőkeemelés is történt, amit Habony Árpádhoz köthető cégek raktak össe, 

Azzal, hogy a három cég külön-külön szerezte meg a 15 százalékot, ki is kerülték a szlovén szabályozást, mivel 20 százalékos részesedés fölött már minisztériumi engedély kellett volna. 

A Novatv24.si a konzervatív SDS párt baráti médiája. A párt jelenleg ellenzékben van, a Fidesz helyi szövetségesének számítanak. 

A három most a szlovén piacra is belépő médiacég nem egy kézben van: az MMG Habony Árpád és Győri Tibor cége, a Ripostban egyedüli cégjegyzésre jogosult személy Schatz Péter, aki korábban az MTVA üzleti és termékfejlesztési igazgatója volt. A Ridikül tulajdonosa pedig Halkó Gabriella, aki jelenleg a TV2 marketing és stratégiai igazgatója, korábban pedig az MTVA legnagyobb beszállítója volt. 

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.