Tunéziában bezárattak egy szórakozóhelyet, mert egy dj remixelve tolta le a müezzin énekét

külföld
2017 április 4., 21:13
comments 59

A tunéziai hatóságok bezártak egy szórakozóhelyet és nyomoznak az ellen a dj ellen, aki remixelve játszotta le a müezzinek imára hívó énekét, az adzánt. Az erről készült videón, ami vasárnap óta vadul terjedt az interneten, látni lehetett, hogy a nabeuli klubban mekkorát veretnek a felprögetett imára.

Az eset még péntek este történt, amikor két európai dj játszott a helyen egy zenei fesztivál alkalmából. Mnaouar Ouertani, Nabeul kormányzója elmondta, hogy a klubot bezáratták, az ügyvezetőjét pedig őrizetbe vették, mert megsértette a jó erkölcsre és a közrendre vonatkozó szabályokat.

A fesztivál szervezői hétfőn bocsánatot kértek a Facebookon, de hozzátették, hogy nem vállalnak felelősséget a lejátszott számokért. Megjegyezték, hogy Dax J egyébként rendszeresen leadja a számot Európában is, és nem tudta, hogy egy muszlim országban ez gondot okozhat.

Azóta a dj is bocsánatot kért mindenkitől, akit megbántott a számmal, nem ez volt a szándéka. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt