A Professzorok Batthyány Köre nem tud mit mondani a CEU elleni törvényről

POLITIKA
2017 április 05., 21:27
comments 259

Nem, erről nem nyilatkozom” - ennyit válaszolt a Magyar Nemzetnek Náray-Szabó Gábor, a Professzorok Batthyány Körének elnöke arra a kérdésre, mit gondol a CEU működését ellehetetlenítő törvényről.

photo_camera Náray-Szabó Gábor- Fotó: Echo Tv

Náray-Szabó inkább a civil szervezetekről szóló törvényjavaslatról beszélt a lapnak, mert szerinte annak van értelme, ha komolyabban ellenőrzik a külföldről támogatott civil szervezeteket. Ugyanakkor az elnök szerint a belföldről támogatást kapó civil szervezetekre is ki lehetne terjeszteni a szigorított ellenőrzést, és 7,2 millió forint felett részletesen be kellene számolniuk támogatásaik forrásáról.

A Professzorok Batthyány Köre januárban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy nyílt levélben figyelmeztette a kormányt a Magyarországot eluraló, intézményesülő korrupció veszélyeire, és erőből hozott, gyakran kiegyensúlyozatlan döntések káros hatásaira. Náray-Szabó azóta sem lát ebben igazi javulást, de pozitív fejleménynek tartja, hogy Orbán Viktor megüzente nekik, küzdenek a korrupció ellen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.