A Professzorok Batthyány Köre nem tud mit mondani a CEU elleni törvényről

POLITIKA
2017 április 05., 21:27
comments 260

Nem, erről nem nyilatkozom” - ennyit válaszolt a Magyar Nemzetnek Náray-Szabó Gábor, a Professzorok Batthyány Körének elnöke arra a kérdésre, mit gondol a CEU működését ellehetetlenítő törvényről.

photo_camera Náray-Szabó Gábor- Fotó: Echo Tv

Náray-Szabó inkább a civil szervezetekről szóló törvényjavaslatról beszélt a lapnak, mert szerinte annak van értelme, ha komolyabban ellenőrzik a külföldről támogatott civil szervezeteket. Ugyanakkor az elnök szerint a belföldről támogatást kapó civil szervezetekre is ki lehetne terjeszteni a szigorított ellenőrzést, és 7,2 millió forint felett részletesen be kellene számolniuk támogatásaik forrásáról.

A Professzorok Batthyány Köre januárban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy nyílt levélben figyelmeztette a kormányt a Magyarországot eluraló, intézményesülő korrupció veszélyeire, és erőből hozott, gyakran kiegyensúlyozatlan döntések káros hatásaira. Náray-Szabó azóta sem lát ebben igazi javulást, de pozitív fejleménynek tartja, hogy Orbán Viktor megüzente nekik, küzdenek a korrupció ellen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt