Balog Zoltán nem akarja, hogy a CEU ebben a formájában működjön tovább

politika
2017 április 05., 13:50
comments 377

A CEU ellehetetlenítésére alkalmas javaslat beterjesztője, Balog Zoltán a törvény elfogadásáig csak lapított, de szedán a Kossuth Rádión elmondta, mi a baja az egyetemmel. Úgy beszélt arról, hogy az egyetemen végzettek egyből Soros érdekeit kezdik el szolgálni a világban, mintha már nem is Kovács Zoltán lenne a kormányszóvivőjük.

A miniszter megkapta a következő kérdést is:

Ön szerint teljesíthetőek ezek a feltételek, amelyek az előterjesztésben ott vannak? Elég-e az idő a tárgyaláshoz? És egyáltalán, bár ezt egy félmondattal érintette már, de a magyar kormány tárgyalási pozíciója az a megmaradás vagy sem?

„Ebben a formában nem szeretnénk, ha a Central European University tovább működne. Szerintem ki kell mondani, meg nem kell bujkálni, nem kell kertelni” - válaszolta erre a miniszter, aki az interjúban már is próbált úgy tenni, mintha nem tisztán politikai célból verték volna át a parlamenten a módosítást. Megemlítette azt is, hogy Soros György és szervezeteinek tevékenységét károsnak és tisztességtelennek tartja, küzdeni fog ellene.

Majd elmondta, hogy a Közép-európai Egyetem magyar részének fennmaradásához fűződnek magyar érdekek is, de ragaszkodnak ahhoz, hogy legyen campusa az Egyesült Államokban és legyen államközi szerződés. Azt Balog is belátja, hogy ez nem egy egyszerű feladat. Várják, hogy az amerikai kormány megkeresse őket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.