Balog Zoltán nem akarja, hogy a CEU ebben a formájában működjön tovább

A CEU ellehetetlenítésére alkalmas javaslat beterjesztője, Balog Zoltán a törvény elfogadásáig csak lapított, de szedán a Kossuth Rádión elmondta, mi a baja az egyetemmel. Úgy beszélt arról, hogy az egyetemen végzettek egyből Soros érdekeit kezdik el szolgálni a világban, mintha már nem is Kovács Zoltán lenne a kormányszóvivőjük.

A miniszter megkapta a következő kérdést is:

Ön szerint teljesíthetőek ezek a feltételek, amelyek az előterjesztésben ott vannak? Elég-e az idő a tárgyaláshoz? És egyáltalán, bár ezt egy félmondattal érintette már, de a magyar kormány tárgyalási pozíciója az a megmaradás vagy sem?

„Ebben a formában nem szeretnénk, ha a Central European University tovább működne. Szerintem ki kell mondani, meg nem kell bujkálni, nem kell kertelni” - válaszolta erre a miniszter, aki az interjúban már is próbált úgy tenni, mintha nem tisztán politikai célból verték volna át a parlamenten a módosítást. Megemlítette azt is, hogy Soros György és szervezeteinek tevékenységét károsnak és tisztességtelennek tartja, küzdeni fog ellene.

Majd elmondta, hogy a Közép-európai Egyetem magyar részének fennmaradásához fűződnek magyar érdekek is, de ragaszkodnak ahhoz, hogy legyen campusa az Egyesült Államokban és legyen államközi szerződés. Azt Balog is belátja, hogy ez nem egy egyszerű feladat. Várják, hogy az amerikai kormány megkeresse őket.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.