Ferenc pápa megáldotta Mága Zoltánt

vallás
2017 április 05., 18:12
comments 165

A Vatikánban tartott szerdai audienciáján Ferenc pápa apostoli áldásban részesítette Mága Zoltánt, aki megköszönte a hegedűművész sok éve tartó, szegényeket segítő karitatív munkáját.

link Forrás

Az áldás, amit kaptam nemcsak engem és családomat, hanem Magyarországot, a határainkon belül és kívül élő teljes magyar nemzetet érte. Arra kértem Őszentségét, apostoli áldását terjessze ki a világ bármely országában élő honfitársamra, és a közelgő húsvét, Jézus feltámadásának ünnepén imádkozzon továbbra is a betegekért, a szegényekért, a nélkülözőkért és a bajba jutottakért, és országunkért, Magyarországért” - emlékezett vissza a nagy pillanatra a Facebookon Mága Zoltán

link Forrás

A zenész a magyarok ajándékaként átadott a katolikus egyházfőnek egy pápai címerrel díszített mesterhegedűt és zenekarával mintegy 10 perces rövid koncertet is adott a pápának. Erre a zenész így emlékezett vissza:

„Fantasztikus érzés volt az, hogy a Szentatyának mintegy 10 percen át játszhattam zenekarommal, és Ferenc pápa közvetlenül mellettem állva hallgatta muzsikánkat. Őszentségének a csodás zene nagy örömöt szerzett, és Szent Péter trónján ülő egyházi vezető szeretetteljes ölelések után apostoli áldását adta hegedűmre.” 

link Forrás

 
Ferenc pápa a Szent Péter téren tartott audiencián Mága Zoltánt a kiemelt meghívott vendégek között név szerint üdvözölve részesítette apostoli áldásban. A Szentatya arra biztatta a művészt, hogy folytassa tovább azt az utat, amely reményt és bátorítást, segítséget ad az embereknek.

Ferenc pápától kapott áldás újra megerősített abban a meggyőződésemben, hogy legyen bármilyen is a bőrünk színe, érjünk el és kapjunk bármilyen társadalmi rangot, szerezzünk bármekkora vagyont, vagy legyen bármilyen identitásunk, és tartozzunk bármilyen felekezethez, Isten előtt egyforma, egyenrangú emberek vagyunk! ” -írta Mága.

link Forrás

Mága Zoltán pénteken a Római Magyar Akadémián a magyar történelmi egyházak vezetői és a magyar kormány képviselői mellett az EU-tagállamok szakpolitikusai és kormányzati tisztségviselői részére szervezett roma integrációs konferencián is felszólal, majd aznap este szimfonikus zenekarával koncertet ad a római tudományos-kulturális intézetben. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.