Gulyás Gergely szerint a felsőoktatás érdekét szolgálja a CEU-törvény

politika
2017 április 05., 10:23
comments 133
link Forrás

A felsőoktatási törvény egységes követelményeket érvényesít, és úgy gondoljuk, hogy ezek az egységes követelmények pedig a felsőoktatás érdekeit szolgálják

- ezt válaszolta a 444-nek Gulyás Gergely, amikor arról kérdeztük, kinek az érdekeit szolgálja a felsőoktatási törvény tegnap elfogadott módosítása, ami ellen itthon is külföldön tízezrek tiltakoznak, mert ellehetetleníti a CEU működését Magyarországon.

link Forrás

Ha nincs megállapodás a szövetségi állammal, akkor az a vonzerő, amit csak és kizárólag az amerikai diploma miatt áll fenn, az elillanhat, de ettől függetlenül a jó színvonalú oktatásnak Magyaroszágon szerintem van vonzereje, és ha ez az állítás igaz, akkor a Közép-Európai Egyetem vonzereje sem fog megszűnni

- ezt arra a kérdésünkre válaszolta Gulyás, hogy nem válik-e okafogyottá a CEU / Közép-Európai Egyetem működése, ha nem adhatnak ki az Egyesült Államokban is akkreditált diplomát, hiszen ez az intézmény egyik fő vonzereje.

Gulyás arról is beszélt, hogy a Közép-Európai Egyetem fordítása angolul Central European University, azaz CEU, és arra utalt, hogy a külföldi aggodalmak egy része adódhat félrefordításból is, mert szerinte a tegnap elfogadott törvénymódosítás Közép-Európai Egyetemet nem érinti.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.