Lekapcsolta a szolgáltató az áramot a tiszabői önkormányzatnál, mert nem tudták fizetni a számlákat

vidék
2017 április 05., 20:58

Múlt hét szerdán a szolgáltató lekapcsolta az áramot a tiszabői polgármesteri hivatalban, mert az önkormányzat hónapok óta nem fizette a számlát, írja a Szoljon.hu. A lap beszámolója szerint a polgármesteri hivatal tavaly november óta 3,4 milliós tartozás halmozott fel. Egyelőre nem tudni, mikor és hogyan tudják rendezni az elmaradást.

Gaszparjan Karen, a falu jegyzője a lapnak elmondta, hogy a hatalmas számla úgy jött össze, hogy nemcsak a világítást, hanem a fűtést is áram segítségével biztosítják, mivel a gáz még nincs bevezetve. 

Ráadásul a település költségvetésébe semmilyen külső bevétel, például iparűzési adó nem folyik be, mivel nincs egyetlen vállalat sem, amely munkahelyet teremtene vagy adókat fizetne.

 Tiszabőn az emberek szinte kivétel nélkül közmunkában dolgoznak, mert nincs más lehetőségünk. A jegyző hozzátette, hogy az előző vezetés még 2008–2009 környékén rengeteg tartozást halmozott fel, ezeket kénytelenek fizetni még mindig.

Az önkormányzat azóta levelet is írt az áramszolgáltatónak, hogy kapcsolják vissza az áramot, mégiscsak egy fontos közintézményről van szó, de egyelőre nem kaptak választ. Jelenleg azt sem tudják megmondani, mikor lesz újra áram a hivatalban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.