A svéd miniszterelnök is felháborodott, mert külön szállítják fel a fiúkat és a lányokat a muszlim iskola buszára

külföld
2017 április 06., 08:39
comments 227
link Forrás

Rejtett kamerás felvétel okozott nagyobb feháborodást Svédországban: a TV4 riportjából kiderül, fiúk és lányok már szervezett rendben, külön szállnak fel a buszra az Al-Azhar muszlim iskolában.

Stefan Lofven miniszterelnök azt mondta, ez a gyakorlat "megvetésre méltó".

"Ez nem való Svédországba. Mi együtt szállunk fel a buszra, függetlenül attól, hogy ki fiú, ki lány, ki férfi, ki nő."

Roger Lindquist, az iskola igazgatóhelyettese szerint az eset csak véletlen volt, nincs ilyen gyakorlat az iskolában. Igaz, az iskola már feltűnést keltett azzal 2016-ban, amikor nem engedték közösen sportolni a fiúkat és a lányokat. Az iskola ugyan "muszlim profilú", de alapvetően nem vallásos intézmény, a tanárok 80 százaléka nem is muszlim. 

A svéd oktatási miniszter felszólítja az iskolát, hogy állítson le mindenféle szegregációt. (Válasz.hu, Yahoo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.